Spectacol între Steaua și Invictus la sitting volei

Echipele de volei CSA „Steaua București” și Invictus România au disputat, miercuri, 5 februarie 2020, un meci demonstrativ de volei în șezut în Sala de sport „Mihai Viteazul”.

La eveniment au participat și secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, alături de Comandantul clubului Sportiv al Armatei Steaua, Mădălin Sorin Hîncu.
Primul meci demonstrativ, dintre Steaua și Invictus a început în formații distincte, iar pe parcurs, jucătorii celor două echipe au făcut formații mixte. Meciurile i-au încântat pe spectatorii prezenți, iar atât sportivii clubului Steaua, cât și cei de la Invictus s-au arătat mulțumiți de spectacolul oferit.
”Este un sport extraordinar, dar care necesită foarte mult antrenament, în același timp foarte obositor. A fost o onoare să fim alături de camarazii de la Steaua, de la echipa de profesioniști și în același timp noi am fost foarte încântați să învățăm mai multe lucruri de la ei. A fost o onoare să fim alături de camarazii de la Steaua, de la echipă de profesioniști și în același timp noi am fost foarte încântați să învățăm mai multe lucruri de la ei”, a declarat Vasile Zbâncă, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Invictus.

Echipa României, formată din 20 de militari răniți în teatrele de operații, va participa în luna mai la Jocurile Invictus Haga 2020. Căpitanul echipei Invictus, Florin Oprea, rănit grav în Afganistan, a practicat voleiul din copilărie. ”A fost o experiență minunată, eu făcănd volei în copilărie la liceul militar, parcă am rememorat momentele când făceam volei, e minunat că am putut să fiu alături de colegii mei și că am jucat contra unei echipe atât de bune, care are o istorie în spate și le mulțumim că au fost alături de noi și ne-au sprijinit în acest eveniment. Încerc să-mi reprezint țara cum trebuie și să-i fac mândri pe colegii mei să vadă că încă se poate, chiar dacă am fost răniți, sau chiar dacă avem o problemă încă se poate, asta trebuie să înțeleagă lumea că trebuie să facem sport și trebuie să ne mișcăm tot timpul”, a declarat Oprea.

Valerică Slăniceanu se antrenează pentru a reprezenta România la probele de atletism, ciclism și volei din șezut în acest an. ”Până în luna mai mai avem de muncă, poate tot cu ajutorul colegilor de la Steaua, să mai avem câteva antrenamente împreună, să căpătăm experiență”.
Și pentru jucătorii Stelei, experiența de miercuri a fost una foarte reușită. ”Le mulțumim celor de la Invictus pentru invitație. Este un sport foarte greu, care solicită foarte mult brațele 00:17 Mai greu decât voleiul normal? Cu siguranță mai greu, pentru că trebuie să te coordonezi mult mai bine să ajungi la minge”, a afirmat Claudiu Dumitru.

Ambiția celor de la Invictus l-a impresionat și pe Daniel Bratosin: ”Un meci special pentru noi aș spune eu. Toți dintre noi învățăm o lecție foarte importantă, toți învățăm o lecție despre viață, cum să treci peste evenimentele grele din viața noastră, sportul este cea mai bună metodă. Mergem mai departe în viață, mergem mai departe de la meci la meci și îi dăm cu capul înainte vorba aia”.

Cel de-al doilea meci i-a pus față în față pe jucătorii ce reprezintă Brigada 30 Mihai Viteazul și Statul Major al Apărării. A fost o partidă foarte disputată, fiind nevoie de prelungiri pentru desemnarea câștigătoarei.
Ultima partidă din cadrul acestui eveniment i-a avut ca protagoniști pe reprezentanții presei și Invictus România.